14 Haziran 2016 Salı

Kendimize, Doğaya ve Tarihe Başka Türlü Bakmak: Kayaköy / Fethiye

2 - 5 Temmuz 2016

Ne zaman?
2 Temmuz sabahı kampta toplanıyoruz, tüm katılımcılar geldiğinde tanışma çemberi ile etkinliğimiz başlıyor.
5 Temmuz öğlen kapanış çemberi ardından Soğuksu koyunda denize giriş ile sona eriyor.

Nerede?
Kayaköy Han Camping’e kendi imkanlarımızla geleceğiz. Bunun için Fethiye Otogar çıkışından Kayaköy dolmuşuna binebilirsiniz. Dolmuş yarım saatte bir kalkıyor. 
Eğer kendi aracınızla geliyorsanız, Han Camping’e ulaşım Fethiye’den yaklaşık 20 dakika sürmektedir.
Araçla gelme durumunuzda sizinle aynı güzergahı kullanan diğer katılımcılarımızla araç/masraf paylaşımında bulunmak isterseniz, kayıt formunda ilgili yeri doldurmayı unutmayın.

Etkinlik detayları:

Cumartesi sabah Kayaköy Han Camping’e varıp çadırlarımızı kuruyoruz. Tanışma çemberiyle, günlük hayatımıza da taşımak isteyeceğimiz kadim bir iletişim metodu olan Çember'i ilk kez deneyimleyeceğiz. (Her katılımcının tanışma çemberinde olmasını önemsiyoruz. Bu yüzden kampa geliş saatinizi lütfen bizlere iletin).

4 günlük etkinlik boyunca her sabah güne Yoga ve Meditasyon ile başlayacağız ve arkasından Han Camping'in ferah bahçesinde keyifle kahvaltımızı yapacağız.


Her gün Kayaköy'ün birbirinden güzel koylarına aceleden uzak ve zaman zaman sessiz yürüyüşler yapacağız (Rotalarımız; Hayalet Şehir, Af Kule Manastırı, Darboğaz Koyu ve Soğuksu Koyu) ve yürüyüşler boyunca amacımız hem kendimize hem doğaya hem de tarihe şahitlik etmek, onları hissetmek ve duymak olacak. Bu yürüyüşler bazen terk edilmiş köyün sokaklarından, bazen de inişli çıkışlı tepelerden, bazen çamların arasından, bazen de kayaların üstünden olacak ve bizlere muhteşem manzaralar sunacak. Yürürken yol üzerinde rastladığımız ağaçları, bitkileri ve kayaları tanıyacağız. Yürüyüşlerde öğle yemeği olarak kumanya ve meyvemiz olacak. Gittiğimiz yerlerde, yolun bize fısıldadıklarını birbirimizle paylaşacağımız çemberler yapacağız.
Af Kule Manastırı

Darboğaz Koyu

Darboğaz Koyu

Kayaköy'ün, yani eski adıyla Levissi köyünün mübadele hikâyesini öğreneceğiz. Bu hikâye ile kendi ruhlarımızda derinleşip, kendi 'mübadele' hikâyelerimizi araştıracağız. Diğer yandan tarihte daha geçmişe gidip, bu topraklarda yaşayan Likyalıları, yani Karmylassos sakinlerini konuşacağız.
Hayalet Şehir, Levissi
Birlikte oturacağımız her çember ile hem kendi hikâyelerimizi paylaşırken, hem de birbirimizin kalplerine uzanan bağlar kuracağız. Kadim bir iletişim metodu olan çember, bizi 'bir' yapacak.
Akşam yemeğinin ardından gece ateş başında oyunlar oynayıp; Anadolu'nun zengin mitlerinden, masallarından ve tabii ki yıldızlardan konuşacağız.
Etkinliğimizin son günü, sabah Yoga ve Meditasyon ardından kampta son kahvaltımızı yapıp çadırlarımızı toplayacağız. Kapanış çemberimizi armağanlarımızla taçlandıracağız. Sonrasında Soğuksu Koyu'na doğru yürüyüşe çıkıp son günümüzü de deniz keyfiyle bitireceğiz.
Soğuku Koyu

Etkinlikler boyunca hem bol bol oyun oynayıp eğleneceğiz, hem de kendimizle, birbirimizle ve doğayla baş başa ve sükut içinde kaldığımız alanlar açacağız. Bunun için cep telefonlarımızı -acil bir durum olmadığı sürece- kapalı tutacağız. Ayrıca etkinlik boyunca duru bir zihin ve bedenle kalabilmek için alkol ve benzeri maddelerin kullanılmamasına özen göstereceğiz.

Yanımızda ne getirelim?
- Çadır, uyku tulumu ve mat
- Trekking ayakkabısı (mümkünse bileği koruyan)
- Şapka ve güneş gözlüğü
- Fener/Kafa lambası
- Matara/Termos
- Kuruyemiş ve atıştırmalıklar
- Şal ya da polar battaniye
- Terlik, havlu ve güneş kremi
- Şnorkel (isteğe bağlı)
- Varsa kullandığınız ilaçlar

Kayaköy etkinliğimizde Kolaylaştırıcılar:
Doğukan, Filiz, Elçin, Çağım
Kolaylaştırıcılarımızı tanımak için tıklayın.


Kayıt için son gün: 30 Haziran Perşembe

Etkinlik ile ilgili tüm sorularınız için iletişim:
Filiz - 0 555 233 36 25
Doğukan - 0 534 212 74 33
E-posta: benbizdoga@gmail.com
Ya da facebook sayfamıza mesaj atabilirsiniz.


*Etkinliğin yapılabilmesi için minimum katılımcı sayısı gerekmektedir, aksi takdirde etkinlik iptal edilebilir, bu durumda bilgilendirme yapılacaktır.